maanantai 14. maaliskuuta 2011

Multiploidu Kukkelström!

Olen katsellut tätä vehkaani sillä silmällä viime aikoina, että sillä tuntuis olevan jotenkin aikas ahdasta. Vaihdoin sen jo isompaan ruukkuunkin, mutta ahtaus vain näytti jatkuvan.


Niinpä kellautin kukkasen ulos ruukustaan ja revin ja raastoin juurikasan keskeltä halki ja poikki. Olen kuullut kasvien jakamisesta, mutta en ole koskaan moista tehnyt. Homma tuntui tosi raa'alta, yritin olla helläkätinen, mutta rätinä vain kuului kun juuret napsahtelivat poikki. 

Ja olisi ollut sadistisen mukavaa taltioida toimenpide kameralla, mutta oli niin multaisaa touhua, että jätin väliin.

Ja nyt niitä kukkelströmejä on kaksi, ihan noin vain *plim*!



Jos molemmat yksilöt säilyvät hengissä moisesta raastamisesta, niin saatan vallan innostua ja multiploida nämä vielä monesti.. :)


Olen laitellut myös avokadon siemeniä (tai kiviä, mitä ikinä) kasvamaan. Kerran aiemmin olen tällä tyylillä saanut tulosta näkymään, puolisukelluksiin multaan laittamalla. Luin kyllä ohjeistuksia, että hammastikkujen varaan puolittain veteen pitäisi laittaa siemen lillumaan. Mutta nyt mennään näin.


Ja tässä vielä täysin uusi tuttavuus: Tuhma poika. Sain kaverilta siemenen, hulautin sen avocadojen sekaan. Luonnollisestikaan en enää muista mihin ruukkuun, mutta sen tulen näkemään, tai sitten en!

Punainen folio toimi siemenen kuljetinpakettina. Siemen siis siinä vieressä.
Googlettelin Tuhmaa poikaa, kun en hänestä tiennyt ennalta mitään! Tunnetaan myös nimillä 
Paha poika, Vaeltava juutalainen, Nukkatyräkki.

Nukkatyräkki?

Riemastuttava nimi! 

Liitän tähän Nukkatyräkin kuvan sitten vuosien päästä kun on jotain kuvattavaa ;)

2 kommenttia:

  1. Moikka Elsi, onko tuo avokadokasvi niin nätti tms että sitä kannattaisi kokeilla? Meilläkin noita siemeniä heitetään pois harva se päivä. TUo tuhma-poika-kasvi ei kyllä ole suosikkini, se viskoi kaiket yötä siemenkotia ympäri kämppää, hirveä meteli ja sotku. Sitten se "vahingossa " jäi kastelematta yksikin kevät.. :) t.Maarit

    VastaaPoista
  2. Siis säkin olet kukkamurhaaja?! ;) Avocadon kauneus, hmm? Onhan siinä vihreitä lehtiä... .. en mä nyt sen kauneudesta niin tiedä. Mut senhän voi sitten kans murhata hengiltä jos ei miellytä!! :)

    VastaaPoista