sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Voileipäkakkuja ja liian pieniä vuokia

Meillä vietettiin kastejuhlaa ja halusin kaiken kiireen keskellä opetella voileipäkakkujen tekoa. 
Netistä nappailin erilaisia ohjeita ja yhdistelin niitä ja soveltelin vielä tekovaiheessa niin että en näin jälkikäteen ole laisinkaan varma mitä niihin kakkuihin tuli tungettua.

Hormonihuuruinen äiti kiireessä kokkaamassa, hyvä yhdistelmä!

Kakkuja varten hankitut vuokani olivat sellaisia kapeita 30 cm pitkiä. Ja vaikka tajuntaani hiipi ajatus että mitoitus saattoi nyt mennä pieleen itsepintaisesti jatkoin kakkujen väsäämistä niihin vuokiin vaikka isompiakin vuokia olisi kaapeista löytynyt! Mikä aivopieru!

Yllätyksekseni huomasin myös että ohjeessa puhuttiinkin piparjuurituorejuustosta eikä pippurituorejuustosta jota minä olin ostanut...

Kakkujen valmistuttua kaapeista löytyi yhä purkkikaupalla tuorejuustoa ja muutama leipäpakettikin... Seuraavassa elämässä tässä kohden valmistan sitten kaksi kappaletta kutakin laatua kaakkelsseja!
(ainakin jos samat 30 vierasta saapuvat jälleen)


..ja lohet ja ruohosipulin kukat tuolla 
Kinkut ja meetvurstit täällä..



Ilmeisen maistuvia kakkuja olivat kun viimeistä murua myöten menivät. Itse ahmin ylijäänyttä täytettä jo tekovaiheessa ja hyvä niin sillä juhlat vietinkin pääasiassa maitohommissa juhlakalun kanssa jossain ihan muualla kuin herkkupöydän ääressä... 



Vanha Singer toimi hienosti kastepöytänä




...ja terveiset Hopeamuffinssille :)

2 kommenttia:

  1. Kirjoitin jo äsken kommentin, mutta se taisi kadota omasta mokasta...

    Onko voileipäkakuille vuokiakin? ;) Mä vaan ladoin tarjottimelle päällekkäin kerroksia.
    Säätäen taitaa tulla parhaat kakut, laitto niihin sitten kurkkusalaattia tai ruukkusalaattia - ei kaikkea lukemaansa voi ymmärtää, pääasia että maistuu hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä mun lukemissa ohjeissa käytettiin vuokaa.. tai ikinä ei siis voi tietää mitä niissä OIKEESTI on lukenut... Jatketaan säätämistä :)

    VastaaPoista