perjantai 20. toukokuuta 2011

Minne katosi kirsikkapuu?

Istutettiin kaksi puuta kaksi vuotta sitten: Yksi kirsikkapuu ja yksi luumupuu.


En koskaan oppinut muistamaan kumpi on kumpi, joutui lunttaamaan lapusta: "Tää on luumu eli toi toinen on kirsikka".

Viime syksynä jouduttiin ikäväksemme toteamaan, että se toinen puu taitaapi olla vallan kuollut, ja todellakin, ei ole tänä keväänä tapahtunut mitään eloa siinä puussa. No kumpis se oli, luumu vai kirsikka? Luumu. Aha.

Tota...Ööö.. Tää toinenkin on luumu... Häh? 
Kaupassa niistä toinen oli vielä kirsikka?!


Eikä mennyt kuin kaksi vuotta aikaa huomata tämä.

Ehkä ihan hyvä että tää toinen kuoli niin päästään ihan oikeasti istuttamaan se kirsikka.... :)




Mutta kuka vaihtoi ostoskärryn sisällön?

5 kommenttia:

  1. Ihana huomata, että kokeneemmillakin menee luumut ja kirsikat sekaisin! Itse ostimme tämän talon n. 1½ v sitten talvella ja edelliset omistajat kertoivat, että puutarhassa on mm. "ihana, satoisa kirsikkapuu". Kun sitten keväällä yksi puu puhkesi mahtavan kauniisiin valkoisiin kukkiin, olin tietysti ihan innoissani siitä, kuvasinkin niitä kirsikankukkia ja esittelin niitä kaikille. Tyrmistykseni oli suuri, kun syksyllä tämä puu tuotti mahtavan sadon - luumuja. Kävin tietysti jokaikisen muun puutarhan puun läpi, mutta kirsikan kirsikkaa en nähnyt missään. Vieläkään en siis tiedä, mikä noista puista on kirsikka vai onko mikään... jännittyneenä odotan tulevaa satokautta, josko salaisuus jo paljastuisi!

    VastaaPoista
  2. Hah hah, onkohan meitä "kirsikasta luumuksi" -vaihdokkien uhreja enemmänkin..? Ja hei, meidän puissa oli sentään laput luettavissa!! Että tosi kokenutta meininkiä täällä.. :) Mutta toivottavasti saadaan kaikki vielä jonain päivänä nauttia niistä kirsikoista!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan koskettava juttu.

    Meillä ei ole puita istuteltu, mutta avuttomilla puutarhurintaidoillani laitoin edellisenä syksynä satamäärin erilaisia kevään kukkasipuleita maahan.
    Suureksi ihmetyksekseni niistä kaikista tuli narsisseja. Ja ihan takuuvarmasti pakettien päällä oli kuvia kaikenlaisista pihan komistuttajista.

    Ehkä ensi vuonna on jonkin muun lajin vuoro ;)

    Ja muuten mahtava pikkuapuri hommissaan tuossa ylempänä.

    VastaaPoista
  4. Ehkä Mare seuraavaksi pitää sitten hommata satamäärin narsisseja, josko sitten olis kukkien kirjo laajempi?! ;) On tää puutarhurointi yllätyksellistä ja outoa!

    VastaaPoista
  5. Oi, niinpä tietenkin! En tullut ajatelleeksikaan sitä vaihtoehtoa. Kiitos!

    Minä en puutarhuroinnista mitään ymmärrä, mutta hirveesti tulee yritettyä kuitenkin. Hauskaa hommaa.

    VastaaPoista