torstai 19. toukokuuta 2011

Voi pyhä Sylvia -eikun Salvia

Ihastuin salvian kauneuteen ja laitoin sitä 3 kpl:tta kasvamaan viime kesänä. Pikkuisen on sekava tämä salvia-homma minulle, että kuka heistä on kukakin, on maustetta ja päihdettä ja kukkasta, muistan kovasti googletelleeni ja etsineeni ymmärrystä. En haluaisi lähteä laittomille poluille kukkelströmejä kasvatellessani ;)

Kumpikin noista ostamistani näyttäis olevan lehtosalviaa, mutta toinen on Mainacht ja toinen Ostfriesland. Ja jompaa kumpaa oli sitten kaksi kpl:tta.



Piti olla monivuotisia nämä, mutta mitään ei alkanut näkyä kun muu puutarha heräsi jo eloon. Luulin jo kaikkien kuolleen, kunnes nyt vihdoinkin kahden risukasan kohdalla näkyy vihreää!


 Nyt sitten vanhojen valokuvien perusteella on selvitettävä onko minulla hengissä kaksi samaa vai kaksi eri tyyppiä!

Mainachteja näyttäisi lippulappujen perusteella olevan kaksi.





Tästä viime kesäisestä kuvasta näkee, että tuo vasemmalla näkyvä on se yksinäinen susi ja oikealla ja takana näkymättömissä siis Mainachtit. Jotka siis ovat hengissä.

Ja tuo Ostfriesland oli sitten se mun suosikkini (rauha hänen sielulleen), on niin sellainen kompakti eikä noin harottavainen kuin tuo toinen... Noooh, oon ihan tyytyväinen, että edes jotain on hengissä.. Mutta saiskohan tuota joskus ihan hengissä yöpymään eikun talvehtimaan..? :)





Tässä vielä maailman kaunein vesiastia, tosi vanha puutynnyri. Näitä haluaisin lisää, että vois kaikki muovitynnyrit piilottaa jonnekin tosi pois silmäin näkyviltä..



No sitten vaan lisää salvioita shoppailemaan. Vois vaikka sitä syötävääkin versiota laittaa tulemaan (vai joko on myöhäistä, ehkä siemenistä ei enää ehdi..?).
Joskus mulla on sitä ollutkin, muistaakseni toimi lihaliemen korvikkeena? Vaihtoehto E621:lle? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti