sunnuntai 21. elokuuta 2011

Tyrnihilloa sormet verillä

Tyrnipensas tuotti ensimmäistä kertaa satoa. Tai no, olihan siinä pensaassa viime vuonna yksi marja.. ja sato se on pienikin sato! Toisessa puskassa ei ollut marjan marjaa, oletan sen olevan se miespuolinen pensas, sillä lienee ihan muut tehtävät kuin marjojen kantaminen.



Kuva pensaasta on otettu jo aiemmin kesällä, marjat olivat nyt huomattavasti paljon oranssimpia. Minulle oli kyllä vähän epäselvää se, että missä elämän vaiheessa ne marjat olisi parasta poimia, en ole tähän tyrniin tutustunut aiemmin kuin sen yhden marjan verran..
  
Päätin että nyt oli sopiva hetki. Ja eikun keräämään. Ja kohta olikin sormet jo verillä!
Olipa ilkeämielisiä piikkejä puska täynnä!

Sain huimat 320 g tyrnimarjaa haltuuni, niinpä keittelin heidät vesitilkan ja 160 g hillosokerin kanssa.


Surruuttelin sauvasekottimella ja keittelin jonkin aikaa ja sitten pullautin hillot kaikkine kuorineen ja siemenineen keitettyihin lasipurkkeihin. Olis tuon mössön varmasti voinut siivilöidäkin, mutta ajattelin nautiskella sen kaikkine kuituneen..


Ja nyt meillä on kaksi purkkia (ihan tajuton varasto..) itsetehtyä tyrnihilloa. 
Aivan mielettömän hyvää ainakin naturellijogurtin kanssa! 


Vähän tätä ruskeahkoa väriä ihmettelin, kuvittelin siitä tulevan oranssimpaa.. 
Mutta ehkä sen voi sitten syödä silmät kiinni jos kovasti häiritsee.. ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti