torstai 21. heinäkuuta 2011

Pyöreä virkattu matto ja parit pikku källit

Kaveri työllisti mut pikku virkkaustyöllä. Meinasin saada puhelimessa kakkahalvauksen hänen kysyessään haluaisinko virkata metrin pituisen pitsimaton... Luonnollisesti säikähdin että kyseessä on kalalanka tai jokin vastaava suurennuslasilla tiirailtava systeemi, mutta ei sentään!

Kyseessä oli Kauhavan Kangas-Aitan "Juhannusruusu-matto", 
Lilli-ontelokuteesta ja paksulla koukulla, ohje löytyy täältä.


Ja eikun tyttöjen kanssa mökille ja virkkaamaan!


Ontelokuteet olivat kahdessa vyyhdissä, hyökkäsin innoissani ensimmäisen kimppuun ja noin kolmen sekunnin kuluttua kasa näytti tältä:

Kuva ei ole autenttinen valokuva, vaan vapaalla kädellä piirretty törkeä jäljennös tilanteesta sellaisena kuten se muistetaan.






Luultavasti olisin itkenyt selvitellessäni solmua ellei olisi naurattanut niin pirusti.... Vetelin varmaan tunnin verran vyyhtiä vielä tiukempaan solmuun ennen kuin neljän naisen voimin saatiin se askarreltua kerälle.....

Tarinan opetus: vyyhdin kerimistä ei tarvitse edes yrittää yksin!

Seuraava vyyhti meni sitten hirmu nätisti kahden naisen voimin :)



Yksi pylväs liikaa
Yksikään työ ei taida edetä ilman ymmärryshäiriöitä ohjeen kanssa.. Jossain vaiheessa jouduin toteamaan että mulla on työssä miljuunasti enemmän tavaraa kuin ohjeen mukaan pitäisi olla. Källi oli sitten tullut jo alkumetreillä, aloitusketjun taisin siis saada tehtyä virheettä! :)






Ohje sanoo:
" *tee tsuppaduippaa*, toista *-* 7 kertaa "

No mähän teen! Teen sen tsuppaduipan ja toistan sen vielä 7 kertaa, eli kahdeksan kertaa yhteensä. Voiskohan noihin ohjeisiin lisätä jotain idiootti-täsmennyksiä jos tsuppaduippia halutaan vain ne 7..?


No, matto tuli valmiiksi kaikkine virheineen. 



 Kannattaa ehkä naulata se lattiaan, ettei kukaan kompastu aaltoilevaan yltiöpursuilevaan reunukseen! :)






4 kommenttia:

  1. No mutta hieno mun mielestä - tuollaisen tahtoisin itsekkin saada aikaiseksi. Mistä löysit ohjeen tuohon?

    VastaaPoista
  2. Olin laittavinani linkin ohjeeseen tonne vyyhtisotkukuvan yläpuolelle, toimiiko? www.kangasaitta.fi sivuilta löytyy: käsityöohjeet -> kohteen mukaan -> matot. Sitten vaan tarkkana että mitä siinä ohjeessa oikeesti sanotaan :)

    VastaaPoista
  3. Ajauduin tänne etsiessäni matto-ohjetta. Ja ihanaakin ihanampi oli huomata, että joku muukin oli saanut kuteet samanlaiseen solmuun kuin minä :) ...kasa odottaa tuolla selvittämistä, eli sinneppä siis! Toivottavasti näen vielä valmiin tuotoksenkin lattiallamme! -Anne-

    VastaaPoista
  4. Ihan hirmu helppoa toi solmusotkujen tekeminen! Ja nopeaa, käy aivan käden käänteessä! Toivotan pitkiä hermoja selvittelytyöhön! :)

    VastaaPoista