keskiviikko 29. elokuuta 2012

Kaurasämpylöitä? Ruissämpylöitä?


Kun nyt tälle sämpylälinjalle kerta lähdettiin...

Ainekset:
2,5 dl vettä
puoli pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
0,5 dl öljyä
6 dl jauhoa: 
2 dl kaurahiutaleita, 1 dl ruista (2 dl..?), 
1 dl speltti erikoishienoja 
ja 2 dl täysjyväspelttiä 

Tällä kerralla laitoin sokerin sijasta hunajaa. Sekoittelin sen pieneen määrään kuumaa vettä, johon sitten lisäsin kylmää vettä niin että saatiin 2,5 dl mukavan sopivaa 
(sellasta kättä lämpimämpää?).


Rohkeasti päätin noita kaurahiutaleita tonne tunkea.
Muutoinkin nämä jauhojen laadut ja määrät oli ihan arpapelin tuotosta ;)

Noiden 6 dl:n lisäämisen jälkeen taikina oli toooosi löysää, että päätin vielä yhden desin jotain heittää mukaan (vaikka spelttipaketin kyljessä kerrottiin että speltillä leivottaessa taikina jää normaalia löysemmäksi). 

En nyt sitten oikein muista että lisäsinkö sinne ruisjauhoa vai mitä..?

Edellisellä kerralla taikina oli sellaista irtoavaista, tällä kerralla ei tarvinnut ajatellakaan sämpylöiden pyörittelemistä, vaan kahdella isolla lusikalla ne pellille taiteilin. Kasoiksi :)

Kasojen päälle ripautin jauhoa, ajattelin että estäisi taikinaa tarttumasta liinaan, 
jolla halusin ne hetkeksi peittää.


En sitten lähtenyt kuitenkaan vedellä sutimaan pintaa, kun kerran sitä jauhoa siinä pinnassa oli,
olis ehkä tullut aika mömpsää?

Ja jälleen noin 12 min 225°C:ssa.

On ne sämpylöit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti